Werken in de herstelgerichte ggz is geweldig!


“In 1992 ben ik bij Dimence begonnen als leerling verpleegkundige en uiteindelijk doorgegroeid teamleider/ verpleegkundigspecialist. Na mijn opleiding ging ik een dag per week ambulant aan het werk in het Transmurale team. Van lieverlee is dat uitgegroeid tot een volledig ambulante baan.

In 2001 werd ik teamleider en ben ik begonnen met de opleiding tot verpleegkundig specialist ggz. Na het voltooien van die opleiding ben ik in 2007 als verpleegkundig specialist begonnen bij het Transmuraal team (mijn ‘oude’ werkplek) en daarmee de ontwikkeling tot FACT team meegemaakt. Na negen jaar FACT ben ik recent overgestapt en behandelaar / teamleider zorg geworden bij de drie klinische teams voor herstelgerichte zorg in de stad (Brinkpoortplein, Bagijnenstraat en Scholierstraat). Voor mij is inmiddels duidelijk wat mijn mogelijkheden zijn en waar mijn kracht ligt. Mijn kracht ligt in de herstelgerichte ggz als behandelaar. Vandaar dat ik mijn rol als teamleider in goed overleg vaarwel heb gezegd en terug ben gekeerd naar mijn oude liefde: ambulante zorg.

Ik werk met plezier bij Dimence, eigenlijk al die tijd al. De combinatie van zelf behandelaar zijn, inhoudelijk beleid meebepalen en de samenwerking met verschillende teams vind ik leuk aan mijn functie. Maar ik vind werken in de herstelgerichte ggz sowieso geweldig!"